Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش خبرنگار «پارسینه» به نقل از «ار اف آی»، ویدئویی به تازگی منتشر شده که در آن نشان می‌دهد محافظان یک نماینده مجلس افغانستان در حال کتک زدن یک مغازه دار هستند. این ویدیو خشم افغانستانی‌ها را به دنبال داشته است، اما این اولین بار نیست که نمایندگان مجلس افغانستان در مقابل شهروندان این کشور دست به خشونت می‌زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



امیرشاهین گل در گفتگو با رسانه‌های محلی با تأیید برخورد محافظانش با یک مغازه‌دار در روز هفدهم ژوئن مدعی شده است که محافظانش برای جلوگیری از حملات کلامی این مغازه‌دار وارد عمل شده‌اند. این نماینده مجلس افغانستان از ارائه بیشتر جزییات خودداری کرده است.

این حمله آخرین حمله از این دست در لیست بلند حملات خشن نمایندگان مجلس یا محافظان آن‌ها است. تنها سه ماه پیش خانم پروین درانی دیگر نماینده مجلس افغانستان در حال توهین و کشیده زدن به یک سرباز ارتش افغانستان دیده شده بود. این سرباز در یک ایست بازرسی نزدیک کاخ ریاست جمهوری در کابل قصد بازرسی خودروی این نماینده را داشته است.

در ماه سپتامبر نیز هما سلطانی دیگر نماینده مجلس افغانستان با فروشندگان یک شیرینی فروشی در کابل درگیر شد و خساراتی زیادی به این فروشگاه وارد کرد.

در ماه آوریل سال ۲۰۱۷ نیز خانم فاطمه عزیزی نماینده کندوز به یک پرستار کشیده زد چرا که این پرستار او را «خاله» صدا کرده بود.

عبدالله سلجوقی روزنامه‌نگار ساکن هرات، او در این زمینه به «ناظران» می‌گوید:
پس از ۴۰ سال جنگ بی‌وقفه در افغانستان کمتر دیده می‌شود که افراد توانایی حل اختلافات خود را از طریق گفتگو پیدا کرده باشند، نمایندگان نیز از این معضل استثنا نیستند.
نباید فراموش کرد که بسیاری از نمایندگان مجلس افغانستان زورمندان و خان‌های محلی هستند که زمین و پول و اسلحه دارند. آن‌ها در یک قالب دموکراتیک به مقام نمایندگانی رسیده‌اند، اما همچنان ذهنیت خان و رعیتی خود را حفظ کرده‌اند و به مردم به چشم رعایای خود نگاه می‌کنند.
آن‌ها همچنین از قانون مصونیت پارلمانی نیز سوء استفاده می‌کنند که اوضاع را وخیم‌تر می‌کند. آن‌ها خود را فرای قانون تصور می‌کنند.
بر اساس قانون اساسی افغانستان، نمایندگان مجلس را نمی‌توان به خاطر نظرات، آرا و فعالیت‌هایشان در غالب وظیفه نمایندگی مورد پیگرد قانونی قرارداد، اما بر اساس همین قانون اگر جرم جنایی از سوی این افراد سر بزند، این جرم قابل پیگیری قضایی است.
به گفته آقای سلجوقی، معضل در اینجا فاصله بین قانون و اعمال آن در واقعیت است:
بر اساس قانون این افراد باید مورد پیگرد قانونی قرار گیرند، اما واقعیت این است که آن‌ها واقعاً فراتر از قانون هستند. دولت این قانون‌شکنی‌ها را نادیده می‌گیرد. این افراد در مناطق خود صاحب نفوذ هستند می‌توانند برای دولت رأی جمع کنند. مسئله تنها چند نماینده نیست، کل سیستم درگیر این معضل است، این کاری است که همه آن‌ها انجام می‌دهند.
گاهی این رویین تنی نمایندگان مجلس افغانستان بسیار پررنگ‌تر نیز می‌شود. در اکتبر سال ۲۰۱۷ نوروز رجا، یک روزنامه نگار افغانستانی، مدعی شد که محافظان لالی حمیدزی، نماینده قندهار، او را ربوده و در خانه این نماینده برای ساعت‌ها مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند.

مقامات پلیس افغانستان در روز ۲۳ ژوئن اعلام کردند که محافظان آقای شاهین بازداشت شده‌اند و طی یک بیانیه از مقامات این کشور خواستند که قانون را رعایت کنند. اما به گفته آقای سلجوقی از قربانیان چنین حملاتی باید حمایت بیشتری صورت گیرد:
قربانیان این‌گونه حملات در پی تطمیع یا تهدید از پیگیری قضایی این پرونده‌ها خودداری می‌کنند. ما نیاز به یک تغییر واقعی داریم در پلیس و دستگاه قضایی داریم. همچنین مردم باید از رأی دادن به چنین افرادی خود داری کنند..

منبع: پارسینه

کلیدواژه: افغانستان مجلس نمایندگان ضرب و شتم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۷۳۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس: احساس عدم امنیت مردم سیستان و بلوچستان را زجر می‌دهد

فداحسین مالکی اظهار داشت: ما حتما باید به کمبود‌ها و تنگنا‌هایی که نیرو‌های امنیتی فراجا و مرزبانان عزیز ما در استان دارند توجه کنیم. اگر الان شرایط فعلی استان را بخواهید بدانید، شرایط خوبی نیست. مردم نگران هستند. مردم علاوه بر اینکه نگران امنیت هستند، احساس عدم امنیت بیشتر زجرشان می‌دهد. در طول یک ماه حدود ۲۸-۲۹ نفر فقط در حوزه سیستان شهید دادیم و در حوزه بلوچستان هم همین‌طور، تعدادی شهید دادیم. از این بابت حتما باید اقداماتی صورت گیرد.

به گزارش ایلنا، وی گفت: ما حتما باید به کمبود‌ها و تنگنا‌هایی که نیرو‌های امنیتی فراجا و مرزبانان عزیز ما در استان دارند توجه کنیم. اگر الان شرایط فعلی استان را بخواهید بدانید، شرایط خوبی نیست. مردم نگران هستند. مردم علاوه بر اینکه نگران امنیت هستند، احساس عدم امنیت بیشتر زجرشان می‌دهد. در طول یک ماه حدود ۲۸-۲۹ نفر فقط در حوزه سیستان شهید دادیم و در حوزه بلوچستان هم همین‌طور، تعدادی شهید دادیم. از این بابت حتما باید اقداماتی صورت گیرد.

فداحسین مالکی نماینده مردم سیستان و بلوچستان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که در مدت اخیر استان سیستان و بلوچستان مورد حملات تروریستی قرار گرفته و شاهد شهادت چندین نیرو بودیم. مهم‌ترین عوامل این حوادث از نظر شما چیست، گفت: استان سیستان و بلوچستان استانی است که با دو کشور که خودشان به گونه‌ای مشکلات خاص خودشان را دارند هم مرز است. از مسیر دریا با کشور‌های حوزه خلیج فارس هم مرز مشترک دارد. طی سفری که با هیأت‌های مختلف به پاکستان داشتیم، ارزیابی مان این بود که باید با مقامات پاکستانی نسبت به مرز مشترکی که داریم اقدامات و عملیات مشترکی انجام دهیم. چون همان اندازه که ما آسیب می‌بینیم، آن آسیب در پاکستان هم وجود دارد.

وی افزود: اما با این وجود سیستان و بلوچستان مؤلفه‌های مختلفی دارد؛ یکی از آن‌ها مرز است. دیگری کشور‌های همسایه است که باید عملیات مشترک در آن صورت بگیرد. دوم این است که دولت باید نگاه استراتژیک به این منطقه داشته باشد و از نظر امکانات، تجهیزات و توسعه استان‌ها اقداماتی انجام دهد. طبق تعاریفی که مقامات ارشد نظام و خودمان از سیستان و بلوچستان داریم این است که توسعه این استان باید در اولویت اول قرار بگیرد که این موضوع می‌تواند در امنیت استان تأثیرگذار باشد.

مالکی تصریح کرد: نکته بعدی آنکه ما حتما باید به کمبود‌ها و تنگنا‌هایی که نیرو‌های امنیتی فراجا و مرزبانان عزیز ما در استان دارند توجه کنیم. اگر الان شرایط فعلی استان را بخواهید بدانید، شرایط خوبی نیست. مردم نگران هستند. علاوه بر اینکه مردم نگران امنیت هستند، احساس عدم امنیت بیشتر مردم را زجر می‌دهد. در طول یک ماه حدود ۲۸-۲۹ نفر فقط در حوزه سیستان شهید دادیم و در حوزه بلوچستان هم همین‌طور، تعدادی شهید دادیم. از این بابت حتما باید این اقدام صورت گیرد.

وی گفت: از طرفی انتظار ما از بزرگان، نخبگان استان و کسانی که در شمال و جنوب استان تریبون در دست دارند این است که به گونه‌ای حرکت نکنند که امنیت، وحدت و همدلی مردم زیرسوال برود و آسیب ببیند. چون همیشه مردمان جنوب و شمال استان، شیعه و سنی سال‌ها در کنار هم بوده و کنار هم زندگی کردند و این الفت و برادری نباید زیر سوال برود، خواسته ما هم این است وحدت ملی در آنجا تقویت شود؛ بنابراین این مسئله می‌تواند برای ایجاد امنیت پایدار تأثیر داشته باشد.

دیگر خبرها

  • ذکی زاده: امنا مخالف دیکته شدن ریاست مجلس از سوی جریانات بیرونی است/ همه نمایندگان باید در اداره مجلس نقش داشته باشند
  • جوکار: طبق قانون " شفافیت قوای سه گانه " آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد + فیلم
  • نماینده مجلس: احساس عدم امنیت مردم سیستان و بلوچستان را زجر می‌دهد
  • دیدار استاندار لرستان و آیت‌الله «نیازی»
  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • نماینده چابهار: ماجرای باغ ازگل که بدون اطلاع امام جمعه به نام او زده شده، بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند
  • عباسی: تضارب آرا در مجلس، طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است / وحدت در حل مشکلات و اقتدار نظام اولویت اصلی + فیلم
  • عباسی: : تضارب آرا در مجلس امری طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است/ وحدت در حل مشکلات مردم و اقتدار نظام اولویت اصلی مجلس است + فیلم